Gunnel Rietz starka pepparkakor

40 g ingefära
2 tsk kardemumma
1 tsk kryddpeppar
50 g bikarbonat
900 g socker
1,1 kg vetemjöl
3 dl mörk sirap
½ flaska Cedro olja (citrusolja finns att köpa på mataffärer)
400 g smält smör
3 dl vispgrädde (vispas lätt)
Skalet av en citron

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan resten. Blanda noga (hushållsassistent rekommenderas!) alla ingredienser och ställ i kylskåpet att vila under natten. Rulla sedan kulor och placera ut på bakplåtspapper (ca 16-20 st beroende av storlek).
Grädda kakorna strax över 100 grader i 35 – 40 minuter.

Det blir en stor sats och kanske är det klokt att halvera den om man inte vill äta pepparkakor till mitten av juli. Degen går bra att frysa.

En reaktion på “Gunnel Rietz starka pepparkakor

  1. Hej!
    Det är verkligen goda pepparkakkor men det saknas att 1,1 kg mjöl behöver blandas in (enligt mitt recept).

    Hälsningar

    Christina

Kommentarer inaktiverade.