Årsmöte 2013

Tack för den goda uppslutningen på årets årsmöte, det var riktigt kul att så många kom denna gång. Extra kul att se några nya ansikten i föreningen, vi hälsar er varmt välkomna.

På grund av sjukdom blev schemat för kvällen ändrat i sista stund. Istället för att höra Sara Svensson berätta om planerna för våra parker i centrala Luleå fick vi njuta av bilder på fantastiska isskapelser av Ice Music in Swedish Lapland.

Birgitta och Tim Linhart berättade om den iglookonserthall de planerar att bygga upp på Gültzauudden nästa vinter. För att ha snö att bygga av redan i november kommer årets snö sparas över sommaren under ett täcke av bark.

Ungefär så här kommer konserthallen att se ut.

http://www.mountainyahoos.com/IceMusic/IceMusic_Ice_Xylophone_p1000937_w520.jpg

Alla instrument byggs i is av Birgitta och Tim. Konserter kommer att ges under hela nästa vinter av duktiga musiker som tränat speciellt för att få bra ljud i isinstrumenten. Vi ser fram emot att få följa projektet och att få ta del av det vackra resultatet som väntar.

Efter föredraget bjöds på äppelkaka med vaniljsås medan Eva Leffler från Lunet berättade för oss om planerna för bredband på Gültzauudden. på grund av den korta grävsäsongen här uppe i norr och bristen på entreprenörer som kan utföra grävjobb kan nätdragning på Gültzauudden väntas till tidigast 2015. Vi håller tummarna för det.

På årsmötet valdes Leo Hassler till ny ordförande för det kommande året. Vi kan se fram emot gårdsvandringar och andra trevliga aktiviteter. Vi diskuterade parkeringsplatser på Gültzauudden och en önskan om parkeringsavgift (med årskort för boende) kommer att behandlas vidare av den tillträdande styrelsen. Vi diskuterade även vår medlemsavgift och störst intresse låg vid en inkluderande förening, där alla boende på Gültzau ses som medlemmar, med en frivillig och bibehållet  låg medlemsavgift.

Slutligen vill jag tacka Birgitta och Tim för att ni kom och delade med er av era fina bilder och intressanta planer, Eva för att du kom och berättade för oss om Lunet och Café Glimten som ordnat för oss så bra med dukning, utrustning och gott fika.

Fredrik Båving, Birgit Hassler och jag själv avgår från styrelsen och jag passar på att tacka för oss och önska den nya styrelsen lycka till. Vi hoppas på nytt liv i föreningen med många välbesökta aktiviteter. 🙂

/Camilla Grane (avgående ordförande)