Höstmöte

Föreningen Gültzaus vänner hade höstmöte 9 december. Vi åt goda pizzor från Pepperoni, drack gott vin, pratade om många olika saker och Leo och Birgit hade bokutdelning. Många tack för det! Vi pratade även om aktuella saker som är på gång i vår förening:

  • Pulka-racet går traditionsenligt av stapeln på annandag jul kl. 11.00 i backen ned till ängen nedanför Älvgatan. Vi syns väl där?
  • Jubileumsskriften – för att fira att år 2021 blir Luleå stad 400 år och föreningen Gültzaus vännerblir 25 år kommer vi att ge ut en skrift om liv, historia och kultur på Gültzauudden – i nutid och dåtid. Skriften kommer att inne­hålla en blandning av kåserier, berättande texter, faktarutor och bilder. Vi behöver era idéer och förslag på innehåll. Ta kontakt med Lena Abrahamsson, Karl Petersen eller Lennart Klang så berättar vi mer.
  • Studiecirkeln – vi har under några år arbetat med att förbereda inför vårt 25 års-jubileum (och Luleås 400 års-jubileum och rådhusets 100 års-jubileum). Hör gärna av er till Lennart Klang om ni vill veta mer.
  • Årsmötet blir som vanligt någon gång under våren – då kommer vi bland annat att föreslå att vi återinför medlemsavgiften.
  • Majbrasan blir självklart av som vanligt – sedvanligt arrangemang för Gültzaus vänner.
  • Rådhuset – vi vet tyvärr inte mer om vad som händer med det. Vi har planer på att kontakta kommunen för att få höra lite mer hur det är tänkt.

Många julhälsningar från styrelsen!